• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bceBanca Centrala Europeana (BCE) a hotarat, astazi, sa pastreze dobanda de politica monetara la minimum istoric de 0,05%, sa mentina dobanda la facilitatea de creditare marginala la 0,30% si dobanda la depozite la minus 0,20%.

  Potrivit presedintelui BCE, Mario Draghi, instituita pe care o conduce este gata sa adopte noi masuri neconventionale menite sa sprijine economia si a cerut echipelor BCE si comitetelor adecvate din Eurosistem sa pregateasca punerea in aplicare a acestor masuri.

  BCE a lansat deja un program de refinantare pe termen lung, iar, luna trecuta, a inceput sa cumpere obligatiuni garantate cu active.

  Cu toate acestea, pietele financiare fac presiuni asupra BCE pentru adoptarea unor masuri suplimentare, in special a unui program de relaxare cantitativa care sa includa si achizitii de obligatiuni suverane.

  Draghi a mai spus ca guvernatorii BCE sunt unanimi in hotararea de a folosi si alte instrumente neconventionale, daca va fi nevoie.

  Intrucat presa a speculat existenta unor nemultumiri legate de stilul de conducere al lui Draghi, presedintele BCE a precizat ca nu exista disensiuni in randul consiliului guvernatorilor.

  Cu toate acestea, italianul a explicat ca „este relativ normal sa nu fim intru-totul de acord cu privire la unele lucruri, insa, cand avem diferente de opinii, nu exista o linie de departajare intre nord si sud”. sursa: manager.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top