• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • euro

  Banca Internaţională pentru Investiţii vrea să vândă în România şi Bulgaria obligaţiuni în valoare de cel puţin 50 de milioane de euro pentru fiecare ţară.

  Sumele obţinute vor fi folosite pentru finanţarea de proiecte.

  Vânzarea de bonduri din România ar putea avea loc în euro sau în lei, cu o scadenţă de cel puţin cinci ani, a spus vicepreşedintele adjunct al instituţiei financiare, Vladimir Liventsev, pentru bloomberg.

  „Vrem să obţinem cel puţin 50 de milioane de euro în Bulgaria, dar dacă vom identifica proiecte care să ne ofere mai multe posibilităţi de investiţii în ţară, vom atrage mai multe fonduri din piaţă”, a mai spus Liventsev.

  Banca Internaţională pentru Investiţii, cu sediul la Moscova, investeşte doar în cele nouă state membre ale sale, iar anul trecut a furnizat finanţări de circa 150 de milioane de euro, majoritatea în Slovacia, Mongolia, Bulgaria şi România.

   Banca intenţionează să investească aproximativ 100 de milioane de euro în acest an, a arătat Liventsev.

  Celelalte state în care este prezentă Banca Internaţională pentru Investiţii sunt Cuba, Cehia, Ungaria, Vietnam şi Rusia.

  „În prezent, datorită dobânzilor mari, avem investiţii mari în Mongolia, dar dorim să ne diversificăm operaţiunile şi ne uităm atent la Europa. Faptul că în următoarele două săptămâni vom deschide un birou la Bratislava, special pentru Europa, este un semn de atenţie. „Este sigur că Bulgaria va fi prima ţară, urmată de România”, a spus Liventsev.

  Agricover Credit a luat un împrumut de 10 milioane euro pe o perioadă de şapte ani de la Banca Internaţională pentru Investiţii, în prezenţa lui Liventsev.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top