• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • snb

  Valoarea rezervelor valutare ale Elveţiei a atins un nivel record în luna ianuarie 2015, arată datele publicate vineri de Banca Naţională a Elveţiei, ceea ce sugerează că SNB continuă să ţină sub control francul prin intervenţii pe care un analist le-a estimat la aproape două miliarde de franci pe zi.

  La finele lunii ianuarie 2015, rezervele valutare ale Elveţiei au crescut până la 498,398 miliarde de franci (541,5 miliarde de dolari) de la 495,130 miliarde franci în luna decembrie, precedentul record şi echivalentul a trei sferturi din Produsul Intern Brut al Elveţiei.

  Acestea sunt primele date oficiale care arată modificarea rezervelor valutare după decizia surprinzătoare a SNB din 15 ianuarie, când a renunţat la pragul minim de 1,20 franci pentru un euro, ceea ce a provocat o undă de şoc pe pieţele valutare, în condiţiile în care francul s-a apreciat cu 30% în raport cu moneda euro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top