• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • banca-romaneascaPotrivit unui studiu realizat de Banca Românească și site-ul imobiliare.ro, ratele lunare plătite în programul Prima Casă sunt cu circa 20% mai mici decât chiriile plătite pentru aceleași apartamente, atât în București cât și în alte orașe mari ale țării.

  Cele mai mari diferențe identificate de realizatorii studiului, în ceea ce privește garsonierele și apartamentele cu două camere, sunt la garsonierele din Sectorul 6 al Capitalei, acolo unde ratele la creditele acordate prin programul Prima Casă sunt cu 23% mai mici decât chiriile pentru locuințe similare.

  Alte diferențe mari au fost identificate, în Capitală, la aparamentele cu două camere din zona Centru-Nord (20%), garsonierele din sectoarele 2 și 4 (18%), apartamentele cu două camere din zona centrală (18%) și cele din sectorul 1 (17%). La polul opus, la apartamentele cu două camere din zona semicentrală ratele la credit sunt cu 2% mai mari decât chiriile, iar la cele din sectorul patru acestea sunt egale.

  Nu trebuie trecut însă cu vederea nici avansul de 5% care trebuie achitat de cumpărători în programul Prima Casă, care umflă un pic factura, și nici faptul că nu toți românii se încadrează la contractarea unui credit. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că ratele țin cont de oferta Băncii Românești, nu de toate ofertele existente în piață, iar calculele au avut în vedere doar apartamentele din blocurile vechi.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top