• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • putin nabiulinaRusia a redus, pentru a patra oară în acest an, dobânda de politică monetară, în încercarea de a salva creşterea economică, potrivit presei rusești. Guvernatorul Băncii Naționale a Rusiei, Elvira Nabiullina, a anunțat că dobânda de politică monetară a fost scăzută cu un procent, de la 12,5% până la 11,5%, de comitetul de politică monetară.

  Decizia este conformă cu așteptările analiștilor.

  „Banca Națională a Rusiei este gata să reducă dobânda de bază și în continuare, pe măsură ce creşterea preţurilor va continua să încetinească. Potenţialul unei noi relaxări a politicii monetare va fi limitat de riscurile inflaţioniste în lunile următoare”, a anunțat banca, într-un comunicat.

  În ianuarie, Banca centrală a Rusiei a redus dobânda cheie cu 2 procente. A urmat o scădere a dobânzii de politică monetară cu un procent în martie și încă o reducere de 1,5% în aprilie. În decembrie, Banca Națională a Rusiei a crescut dobânda până la 17%, de la 10,5%.

  Rubla s-a apreciat anul acesta cu circa 10% față de dolar, după deprecierea masivă din 2014, pe fonsul scăderii prețului petrolului și a sancțiunilor economice impuse după ocuparea Crimeei.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top