• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • volksbankBanca Transilvania și Volksbank AG s-ar fi înțeles asupra tranzacției prin care subsidiara din România a austriecilor ar urma să fie preluată în proporție de 100%, potrivit unor surse din piața bancară. Noua bancă astfel formată ar amenința poziția a doua de pe piață, deținută în prezent de BRD-Groupe Societe Generale.

  Potrivit site-ului mirsanu.ro, specializat în fuziuni și achiziții și primul care a anunțat, la vremea respectivă, interesul Băncii Transilvania pentru achiziționarea Volksbank România, cele două bănci s-ar fi înțeles deja și urmează să facă anunțul oficial în zilele următoare.

  Negocierile au fost din start dezechilibrate, Volksbank AG fiind presată de statul austriac și de BCE să vândă subsidiara din România, singura cu care mai rămăsese după ce a vândut divizia Volksbank International către rușii de la Sberbank.

  Mai mult, Volksbank România era într-o situație financiară nefericită, cu datorii mari de rambursat către banca mamă și cu credite neperformante mult peste media sistemului. În această vară au fost vândute o parte a creditelor neperformante, la un preț extrem de scăzut.

  Rămâne o necunoscută atitudinea pe care o va avea cumpărătorul față de numeroasele procese pe care Volksbank le are pe rol pentru dosarele de credit în franci elvețieni, poate cele mai multe din sistemul bancar. De asemenea, nu se știe ce se va întâmpla cu oferta de conversie pe care Volksbank o pregătește clienților cu credite în franci, la un curs RON/CHF mai mic decât cel actual.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top