• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • banca transilvaniaBanca Transilvania a consemnat, marți, un avans semnificativ al cotației bursiere, la câteva zile după definitivarea tranzacției prin care a cumpărat operațiunile băncii Volksbank din România. Acțiunile băncii (cod bursier TLV) au deschis prima ședință de după paști cu o creștere de 4,6%, până la 2,499 lei.

  Cumulat, acțiunile TLV au crescut cu 11% în anterioarele 3 ședințe ale Bursei de Valori București (BVB). Marți, valoarea tranzacțiilor cu acțiuni ale Băncii Transilvania au ajuns, doar în prima oră, la peste 2 milioane de lei, plus o tranzacție „deal” de 350.000 de lei.

  Banca Transilvania ar putea ajunge pe al doilea loc în sistemul bancar românesc, depășind BRD, după preluarea de la Volksbank a aproximativ 180.000 de clienți – aproximativ 3,5% cotă de piață. La active, Banca Transilvania are circa 35,6 miliarde de lei, la care se adaugă activele Volksbank România, de 12,9 miliarde de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 48,5 miliarde de lei, peste cele circa 45,2 miliarde cât are BRD.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Banca Transilvania, avans semnificativ la bursă după tranzacția cu Volksbank

  1. […] Banca Transilvania, avans semnificativ la bursă după tranzacția cu Volksbank […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top