• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bnr2Deși bancherii avertizau că nivelul creditării va avea de suferit din cauza Legii dării în plată, care se aplică începând cu luna mai, datele de la Banca Națională a României par să-i contrazică.

  Potrivit statisticii BNR, în luna iunie, împrumuturile în lei acordate persoanelor fizice au crescut într-un ritm lunar mai accelerat decat în lunile anterioare intrării în vigoare a legii.

  În perioada menționată, soldul creditelor în lei pentru populație a avansat cu 2,7%, ritm lunar care, cu excepția lunii martie, a fost cel mai ridicat înregistrat cel puțin de la începutul acestui an.

  Potrivit datelor publicate de BNR, în ianuarie, împrumuturile în lei pentru populație au urcat cu doar 0,4% față de luna precedentă, în februarie avansul lunar a fost de 2,3%, în martie a urcat la 3,2%, pentru ca în aprilie și mai să se situeze la 2,5%, respectiv 2,3%.

  Este de menționat faptul că luna martie a reprezentat un vârf de vânzare pentru creditele prin programul Prima Casa, în contextul panicii induse în piață cu privire la eventualitatea ca programul să dispară. Programul, însă, nu numai că nu a disparut, dar a fost chiar suplimentat cu 500 de milioane de euro de catre Guvern, potrivit conso.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Bancherii, CONTRAZIȘI de cifre | Darea în plată nu a încetinit creditarea populației

  1. george spune:

   Ca de obicei, bancherii mint de sting. De ce guvernul ii crede neconditionat ramane un mare mister… Asa ne-au mintit si cand am luat credite in CHF…

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top