• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Florin DanescuCampania electorală recent încheiată, și în special prestația impecabilă a televiziunilor de propagandă, pare să fi născut invidii printre reprezentanții băncilor. Președintele Asociației Române a Băncilor, Florin Dănescu, și-a manifestat ieri nemulțumirea legată de faptul că băncile nu beneficiază de canale de propagandă care să le scape de imaginea negativă.

  ”Astăzi am căutat pe YouTube filme despre bănci şi nu am găsit nimic pozitiv. De trei ani, băncile din România sunt pe pierderi. Nimeni nu vrea să preia acest mesaj. Oare de ce? De asemenea, există mitul că bancherii sunt cinici. Dacă încercăm să ridicăm educaţia financiară a publicului, se pune întrebarea dacă auditoriul este pregătit. Băncile nu au un ziar, nu au televiziuni să le facă imagine. În momentul în care mesajele propagate sunt constant negative, parcă este pus în practică un proiect al cărui rezultat se ştie de la început”, s-a plâns Dănescu la un seminar, citat de economica.net.

  O altă nemulțumire a președintelui ARB este că presa nu spune că dobânzile ar fi scăzut de cinci ori în ultimii ani. Ce nu a precizat acesta este că scăderea a fost la dobânzile interbancare, nu la cele pentru clienți. În cazul acestora, concomitent cu scăderea ROBOR sau EURIBOR au crescut marjele, astfel că scăderile totale de dobândă sunt nesemnificative.

  Nemulțumirea legată de ziare și televiziuni nu ține, la rândul său, cont de armatele de comunicatori angajate de bănci și nici de bugetele consistente de publicitate, însoțite de multe ori de condiții implicite sau explicite legate de conținutul editorial și bunăvoința față de bănci. În acest sens, merită citită mărturia unui jurnalist de la același site, plecat de la o altă publicație în urma unei intervenții a reprezentantului unei bănci, nemulțumit de publicarea unui articol negativ la adresa acesteia.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Bancherii, invidioși pe Ponta: ”nu avem și noi televiziuni care să ne facă imagine”

  1. media spune:

   Ei natio buna ca ti-am dreso !!!!!, lumea moare si baba se piaptana . Iata ce-i lipseste chelului „””TICHIE DE MARGARITAR „””. Haitelor !!!!!, nu mai cumparati influenta prin creditarea cu dobanzi zero .

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top