• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • crestere economica graficBancherii din România se arată ceva mai optimiști cu privire la perspectivele de creștere economică a României. BCR, Raiffeisen şi UniCredit Tiriac au îm­bu­nă­tăţit puțin prognozele pentru acest an, pe baza, mai ales, a condiţiile macroeconomice favorabile. Bancherii estimează, pentru acest an, un avans al Produsului Intern Brut (PIB) între 2,7 și 3%.

  BCR prognozează, pentru acest an, o creștere economică de 2,8%, față de 2,2% la estimarea anterioară. Ceva mai rezervați, economiștii de la Unicredit Tiriac estimează un avans al PIB de 2,7%, față de 2,5% anterior. În fine, cei mai optimiști par să fie analiștii Raiffeisen, care și-au urcat prognoza de la 2,7% la 3%.

  Specialiștii UniCredit Tiriac Bank văd ca principale motoare ale creșterii economice avansul consumului privat și relansarea exporturilor. Ei au constatat o creștere a încrederii populației bazată pe avansul estimat la 4% al salariului real și pe relansarea creditării în lei a populației.

  Și analiștii BCR se bazează tot pe o creștere a consumului privat, de 3,2%, față de 2,3% la estimările anterioare. Avansul consumului privat se întemeiază, în viziunea celor de la BCR, pe inflația scăzută, anumite ameliorări pe piața muncii și cheltuielile guvernamentale în domeniul social.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top