• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • ponta-isarescu

  După ce Mugur Isărescu l-a luat sub acoperirea sa pe actualul premier la întâlnirea cu bancherii mondiali de la FMI şi Banca Mondială, Victor Ponta face anunţuri de PR pentru BNR anunţând scăderea dobânzii de referinţă.

  Dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României va coborî în curând sub 3%, a declarat , marţi, premierul Victor Ponta.

  Ponta a făcut acest anunţ  la cea de-a XXIII-a ediţie a „Topului Naţional al Firmelor Private din România-TOP 2013”.

  Dobânda de referinţă a Băncii Naţionale era în 2009 de 8,5%. Acum, probabil că în zilele următoare, va scădea sub 3%”, a afirmat Ponta.

  Ponta a precizat că este  veste bună pentru întreprinderi mici şi mijlocii, deoarece creditele pe care le contractează sunt la costuri mai mici.

  Viceguverantorul BNR Bogdan Olteanu a anunţat la Londra pentru Bloomberg faptul că BNR va analiza pe 4 noiembrie, măsuri de relaxare monetară, pe fondul încetinirii inflaţiei şi sub influenţa acţiunilor iniţiate de BCE pentru stimularea economiei.

  Este interesant faptul că BNR şi-a etapizat practic micăorarea dobânzii în două episoade, prima oară la 3% iar a doua oară probabil la 2.5%, ultima micţorare fiind foarte aproape de alegerile prezidenţiale.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top