• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Franc elvetian

  Creditele CHF au fost utilizate de bănci în special în Europa Centrală şi de Est dar sunt câteva bănci din Occident care au recurs la aceste instrumente financiare.

  Apropierea de Elveţia a făcut ca unele bănci din Franţa să fie tentate de a oferi aceste credite clienţilor.

  Este cazul Credit Agricole şi BNP Paris. În cazul Credit Agricole, aceste credite au fost oferite clienţilor cu stare financiară bună. Aceşti clienţi francezi se potrivesc, spre deosebire de cei români, descrierii făcute de unii critici ce au pretins că banii din creditele CHF au mers pe vile.

  Concret, Credit Agricole a dat franci elveţieni pentru vile în insulele Antile. Paradise Rock se numea proiectul finanţat cu CHF, perioada fiind  cea cunoscută: 2007-2008.

  Oare de ce acest boom al creditării CHF exact înainte de criză?

  Numai la momentul la care pachetul de investiții era acceptat de client, acesta afla că finanțarea acordată de Credite Agricole era raportată la francul elvețian. După semnarea contractului de credit, consilierii de patrimoniu încasau bonusuri de la bancă.

  După anul 2011, când CHF a crescut cu 30% față de euro clienții au apelat la avocaţi.

  Aşa s-a ajuns ca un tribunal din Metz să oblige banca la palta unor daune, banca fiind condamnată pentru lipsa precară de informare a clienţilor.

  După știința mea, prin această decizie pentru prima dată este condamnată o bancă franceză pentru acordarea de credite structurate în monedă străină.
  Nulitatea are drept consecință să lase în sarcina băncii pierderea rezultată din schimbul valutar și din neplata dobânzilor, împrumutatul neavând decât să ramburseze principalul în euro, ca un credit cu dobândă zero”, a explicat avocatul Arnaud Metayer–Mathieu, conform juridice.ro.

  În cazul BNP Paris, aceasta a oferit 4.600 de credite CHF. În 2013, parchetul din Paris a deschis o anchetă pentru   practici comerciale înșelătoare.

  ”Având în vedere elementele probatorii pe care le-am depus la dosar, noi estimăm că BNP Paribas ar putea fi pusă sub urmărire”, a declarat Charles Constantin Valet.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to Bănci franceze date în judecată pentru credite CHF

  1. dan spune:

   Noutate absoluta, oferta de lucru la domiciliu! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala, conditia minimala : calculator conectat la internet , cunostiinte minime de operare pe internet . Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: dannicolcioiu@gmail.com

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top