• 4,6656

  • 3,9462

  • 4,0129

  • 165,6222

  • MFPMinisterul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat joi 400 de milioane de lei de la bănci printr-o emisiune de obligaţiuni cu scadenţa reziduală la doi ani şi nouă luni, la un randament mediu de 2,11%, uşor peste randamentele oferite anterior.

    Băncile au plasat oferte în sumă totală de 1,36 miliarde de lei, astfel că emisiunea a fost suprasubscrisă de peste trei ori. Vineri, MFP va organiza o licitaţie suplimentară la emisiunea de joi, pentru a mai aduna 60 de milioane de lei.

    În aprilie, MFP vrea să împrumute 2,725 miliarde de lei de la băncile comerciale, 2,5 miliarde de lei prin licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat și 225 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. Sumele sunt destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

    Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

    Related Posts

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Scroll to top