• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • leiÎn jur de 3,4 milioane de persoane aveau conturi de credite active în prima jumătate a acestui an, în timp ce peste 700.000 de clienți și-au rambursat creditele sau au renunțat să-și mai achite ratele, potrivit zf.ro.

  Aceşti clienţi aveau peste 6,8 milioane de credite de consum, imobiliare, carduri de credit sau linii de overdraft, în creştere 3% faţă de 2008. Aceasta înseamnă că fiecare debitor are cel puţin două produse de creditare, cel mai probabil al doilea produs fiind, în multe cazuri, un card de credit sau o linie de descoperit de cont curent.

  Numărul creditelor a crescut pentru că băncile au reuşit să vândă clienţilor rămaşi în portofoliu mai multe carduri de credit şi produse de descoperit de cont în ultimii şase ani, dar creditele de consum, o importantă sursă de venit pentru bancheri, au avut o cădere dramatică.

  Portofoliile băncilor cuprindeau 2,9 milioane de credite de consum la finalul lunii iunie, în scădere de la aproape 4,4 milioane de conturi în mai 2008. Cardurile de credit s-au dublat la peste 2 milioane de unităţi, iar liniile de descoperit de cont se apropie de 1,2 milioane de conturi. Au crescut creditele imobiliare în perioada de criză, de la 150.000 la 280.000 de conturi, acest segment de piaţă fiind puternic susţinut de programul guvernamental Prima casă.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top