• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Asociaţia Băncilor din România (ARB) susține că legea dării în plată, recent votată de Camera Deputaților, ar conține mai multe prevederi care ar încălca Constituția.

  Astfel, organizația i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să atace legea la Curtea Constituțională.

  „În viziunea comunităţii bancare legea este neconstituţională din multiple perspective care ţin atât de incompatibilitatea legii cu Constituţia – încălcări ale principiului neretroactivităţii, ale principiului previzibilităţii şi accesibilităţii normei legale, ale principiului libertăţii economice şi ale principiului garantării proprietăţii, dar şi de antinomiile legii cu dreptul comun civil şi dreptul comun de procedură. Criticile de neconstituţionalitate a legii au fost expuse atât în cererea de reexaminare formulată de preşedintele României, precum şi în punctele de vedere adresate Parlamentului de către Ministerul Justiţiei şi Consiliul Superior al Magistraturii”, se mai arată în solicitarea ARB.

  În forma votată de deputați, legea dării în plată nu se va aplica programului Prima Casă şi au majorat plafonul creditelor care intră sub incidenţa acestui act normativ de la 150.000 la 250.000 de euro.

  De asemenea, deputaţii au stabilit că legea se va aplica şi celor care sunt în proces de executare silită.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to Băncile, către Iohannis: Să atace la CCR darea în plată!

  1. […] Asociației Române a Băncilor (ARB) către președintele Klaus Iohannis de a ataca această lege la […]

  2. […] Decizia CCR: Clauzele abuzive constatate de instanță se elimină din toate contractele • Băncile, către Iohannis: Să atace la CCR darea în plată! • Banca Transilvania deschide o nouă agenție în Roma • „Bonduri pentru […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top