• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • banci_capital.ro_Finanţările bancare din agricultură s-au majorat cu 4,4% la sfârşitul anului 2015 comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2014. Este cea mai mare creştere a finanţării unui sector, pe locul doi  fiindcreditarea în industrie (4% ritm anual de creştere) şi servicii (2,5%). La polul opus, creditarea în construcţii s-a diminuat cu 1%, iar finanţările pentru administraţie s-au ajustat cu 2%.

  Soldul creditelor acordate şi al angajamentelor asumate de bănci pentru sectorul agricultură afişa la finele lunii de­cem­brie o valoare de aproximativ 12,8 mld. lei (echiva­lentul a 2,8 mld. euro), fiind în creştere cu 4,4% faţă de aceeaşi lună din anul precedent, potrivit datelor BNR.

  Creditarea în agricultură, chiar dacă are o pondere redusă în totalul creditării corporate, de doar 7%, a înregistrat totuşi în ultima lună din 2015 cel mai ridicat ritm de creştere la nivelul împrumuturilor care au mers către sectoarele de activitate ale economiei. Sursa: zf.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top