• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • banci

  Ministerul Finanţelor Publice, condus de Ioana Petrescu a luat cu împrumut 1,3 miliarde lei, adică circa 300 de milioane de euro de la băncile comerciale. 

  Creditarea s-a făcut la un randament de 1,90%, prin două emisiuni de trezorerie cu discount. Scadenţa acestora este de şapte luni la o emisiune şi   de 11 luni la cealaltă.

  Băncile s-au întrecut în oferte la licitaţia cu discount cu scadenţa la 11 luni, ofertele însumând aproape 3 miliarde de lei.

  Ministerul condus de Ioana Petrescu a planificat împrumuturi de 3,945 miliarde de lei de la băncile comerciale în luna octombrie, din care 3,6 miliarde de lei prin nouă licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, iar 345 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

   

  Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top