• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • euro ploaie

   

  Băncile europene cer 150 de miliarde de euro pentru  recapitalizare. Este vorba  în special de cele din Italia, a declarat economistul șef al Deutsche Bank, pentru Welt am Sonntag, transmite Bloomberg.

  „Europa este într-o situație extrem de precară și trebuie să înceapă să-și rezolve problemele extrem de rapid, altfel ar putea avea loc un accident. Nu sunt un profet, sunt realist”, a precizat David Folkerts-Landau, economistul șef al celui mai mare grup bancar german.

  Estimările BCE arată că 7,1% dintre creditele bancare din zona euro erau neperformante la finele lui 2015, de cinci ori mai mult decât  în SUA.

  Băncile italiene au în portofolii credite neperformante în valoare de aproximativ 360 de miliarde de euro, Guvernul de la Roma a discutat cu autoritățile de reglementare soluții pentru sprijinirea instituțiilor financiare. „Nu mă aștept la o nouă criză financiară globală, așa cum s-a întâmplat în 2008. Băncile sunt mult mai stabile astăzi și au mai mult capital. În acest moment ne confruntăm cu o spirală lentă, descendentă”, a explicat Folkerts-Landau.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top