• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • banci_capital.ro_

  Nu este de mirare că băncile din zona euro insistă atât de mult pe subsidiarele lor din România, fără să ia în calcul o vânzare a lor așa cum se întâmplă în unele țări din zonă.

  Băncile din România stau mai bine decât multe instituţii similare europene, ne spune un studiu făcut de Ziarul Financiar.

  Sistemul bancar românesc avea un indicator ROE (rentabilitatea capitalurilor) de 13,5% la sfârşitul primului trimestru, du blu com parativ cu media europeană, iar renta bili tatea activelor (ROA), a fost de aproape 1,59%, de peste patru ori mai mare decât me dia UE, potrivit datelor cen­tralizate de Autoritatea Bancară Euro peană (EBA).

  Băncile din zona euro controlează circa 80% din sistemul bancar autohton, dar subsidiarele din România sunt mai profitabile decât unele bănci mari din Europa. De exemplu, băncile din Austria, Franţa şi Italia au rate de profitabilitate de 2-4 ori mai mici decât în România şi sub nivelul de alertă sta bilit la 6% de Autoritatea Bancară Euro pea nă. Media ROE la nivelul UE era la sfârşitul primului trimestru de doar 5,8%.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top