• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bceAccesul băncilor grecești la finanţare din partea Băncii Centrale Europene depinde de finalizarea cu succes a evaluării programului de salvare şi de un acord pentru un program ulterior cu creditorii internaţionali, respectiv UE şi FMI, a anunţat joi BCE, potrivit Mediafax.

  În prezent, BCE face excepţii în privinţa garanţiilor solicitate băncilor elene în schimbul finanţării, ceea ce le permite accesul la fondurile instituţiei în pofida nivelului scăzut al ratingurilor atribuite de agenţiile de evaluare financiară.

  „Continuarea acestei facilităţi se bazează pe extinderea programului Facilităţii Europene pentru Stabilitate Financiară până la sfârşitul lunii februarie 2015 şi de existenţa unui program cu FMI”, a afirmat un purtător de cuvânt al BCE, într-un comunicat.

  Totodată, facilitatea depinde de finalizarea cu succes a evaluării respectării programului de către Grecia şi, după încheierea acestuia, de un viitor acord între autorităţile elene, Comisia Europeană, BCE şi FMI, a precizat reprezentantul băncii centrale.

  Băncile grecești şi-au redus treptat expunerea la fondurile oferite de BCE, dar depind încă de lichidităţile oferite de instituţia europeană.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top