• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bankgreeceTrei din cele mai mari patru bănci din Grecia au împrumutat circa 2 miliarde de euro de la Banca Greciei, printr-o linie de finanţare de urgenţă aprobată de BCE, în condiţiile retragerilor de fonduri ale deponenţilor determinate de incertitudinile politice, potrivit Reuters, preluată de Mediafax.

  Băncile din Grecia se confruntă cu o nouă criză, după ce partidul de extremă-stânga Syriza condus de Alexis Tsipras a venit la putere săptămâna trecută cu promisiunea de a ieşi din programul internaţional de susţinere financiară.

  BCE, care a aprobat facilitatea de finanţare pentru o perioadă de două săptămâni, va evalua din nou situaţia miercuri, într-o şedinţă care s-ar putea dovedi tensionată.

  Bundesbank, banca centrală germană, nu este de acord ca Grecia să utilizeze o astfel de finanţare, considerând că ar putea fi folosită pentru susţinerea unei noi emisiuni de titluri pe termen scurt a guvernului, care altfel ar fi mai greu de plasat sau mai costisitoare.

  Sursele au spus că băncile elene au împrumutat aproximativ 2 miliarde de euro de la Banca Greciei, de la aprobarea facilităţii pe 21 ianuarie, dar au refuzat să numească instituţiile financiare.

  Banca a Greciei a făcut solicitarea la BCE după ce Eurobank şi Alpha Bank au cerut acces la astfel de fonduri, ca măsură preventivă. Clienţii băncilor elene au început să retragă bani înainte de alegeri, iar tendinţa s-a menţinut şi după scrutin, cu toate că a încetinit în această săptămână.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to Băncile grecești au nevoie de bani după ce deponenții au început să și-i retragă pe ai lor

  1. Michelle Hall spune:

   Împrumuta ceva până la 1,000,000,00 € Alegeți între 1-50 ani pentru a rambursa. * Alegeți între lunare și anuale
   Planul rambursări. * Termeni flexibile CONTACT: michelle.ent.hall@gmail.com
   Multumesc.

  2. ruben walter spune:

   Buna Ziua.
   Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobarea rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați așa cum sunt acum, oferind credite la rata dobânzii prim. Împrumut noastra este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să răspundeți la acest e-mail. (Privateloaninvesment@outlook.com) denumirea și cantitatea necesară.

   contactați-ne astăzi (privateloaninvesment@outlook.com)

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top