• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • hackeriUn grup de hackeri numit Armada Collective a ameninţat că va bloca sistemele electronice ale băncilor elene dacă acestea nu plătesc o răscumpărare în moneda virtuală bitcoin, termenul limită pentru plată fiind luni, 30 noiembrie, potrivit cotidianului elen Kathimerini, citat de Mediafax.

  Autorităţile au format o echipă specială, din care fac parte experţi ai serviciilor secrete şi ai băncilor, pentru a proteja instituţiile de credit de ameninţarea grupului de hackeri. Despre Armada Collective se crede că a vizat şi alte victime în ultimele săptămâni, inclusiv din Elveţia şi Thailanda.

  Armada Collective a blocat joi pentru scurt timp sistemele de online banking ale băncilor din Grecia, au declarat surse apropiate situaţiei. Hackerii au avertizat că dacă nu sunt plătiţi până luni, vor cauza probleme mult mai grave. Potrivit Kathimerini, aceştia ameninţă să utilizeze atacuri de tip DDoS (Distributed Denial of Service) pentru a bloca sistemele electronice şi site-urile băncilor.

  Atacul DDoS e un atac coordonat, în care un număr semnificativ de calculatoare infectate iniţiază conexiuni asupra unuia sau a mai multor servere, cu scopul de a atinge capacităţile lor maxime de procesare şi a le menţine indisponibile pentru o perioadă de timp. În tot acest interval, utilizatorii legitimi nu pot accesa resursele atacate.

  Potrivit presei elene, atacurile de joi ar fi vizat trei instituţii de credit din Grecia şi ar fi durat 45 de minute. Numele băncilor nu au fost dezvăluite, pentru a nu produce panică în rândul clienţilor acestora. Un înalt oficial al poliţiei elene a declarat pentru portalul Zougla.gr că hackerii sunt ruşi, iar autorităţile estimează că ar fi vorba de un grup de 30-40 de persoane.

  Bitcoin este o monedă virtuală inventată în urmă cu şase ani, al cărei curs fluctuează liber şi care nu este susţinută de vreun guvern sau bancă centrală.

  În România sunt prezente toate cele patru mari bănci elene, respectiv National Bank of Greece – prin Banca Românească, Eurobank – prin Bancpost, precum şi Piraeus Bank şi Alpha Bank sub brand propriu.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top