• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • banci

  Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 600 de milioane de lei de la băncile comerciale, printr-o licitaţie de obligaţiuni de stat cu maturitate reziduală la 12 ani şi jumătate, la un randament mediu de 2,94%, cel mai redus obţinut de statul român pentru obligaţiuni cu scadenţa mai mare de 10 ani.

  Valoarea de referinţă a licitaţiei a fost de 600 de milioane de lei, dar cele nouă bănci participante au subscris oferte de peste un miliard de lei.Marţi, va fi organizată o sesiune suplimentară aferentă licitaţiei de obligaţiuni de luni, prin care MFP vrea să împrumute alte 90 de milioane de lei, la randamentul stabilit deja în licitaţie.

  În 2015, MFP intenţionează să împrumute de pe piaţa internă circa 10 – 12 miliarde de lei prin emisiuni de certificate de trezorerie şi 25 – 28 miliarde de lei prin obligaţiuni de tip benchmark.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top