• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • mugur-isarescu

  BNR cere de la bănci date suplimentare privind creditele de peste 20.000 de lei.

  Băncile şi IFN-urile din Registrul Special vor trimite începând cu 1 mai, informaţii suplimentare la Centrala Riscului de Credit pentru creditele peste 20.000 de lei.

  Aceste informaţii se referă în principal la expuneri neperformante, improbabilitatea de plată sau restructurări de credite, potrivit unui proiect BNR.

  Baza de date a Centralei Riscului de Credit va fi completată cu informaţii noi referitoare la debitori şi credite, datele solicitate fiind atât calitative, cât şi cantitative, potrivit unui proiect de regulament BNR pentru modificarea Regulamentului Băncii Naţionale a României 2/2012 privind organizarea şi funcţionarea Centralei Riscului de Credit.

  BNR cere astfel băncilor şi IFN-urilor să declare suplimentar date referitoare la expuneri neperformante, improbabilitate de plată, restructurări/refinanţări ale creditelor, sume lunare de plată, raportul valoarea creditului pe garanţii, gradul de îndatorare, dobânzi, valoarea activului ponderat la risc, factorul de conversie asociat părţii extrabilanţiere, expunerea la riscul de credit, ajustări la nivelul individual pentru depreciere şi tip provizionare.

   În plus, vor fi raportate informaţii cu privire la detalierea serviciului datoriei în funcţie de numărul zilelor de întârziere la plată, detalierea tipului de ipoteci imobiliare şi respectiv a valorii acestora, conform Mediafax.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top