• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • UEProiectele dezvoltate cu fonduri europene au alcătuit, în ultimul an, un segment tot mai atractiv pentru băncile locale, care și-au intensificat activitatea de susținere și de finanțare a beneficiarilor de bani de la Uniunea Europeană. Chiar dacă România nu are rezultatele dorite pe palierul absorbției de fonduri europene, instituțiile de credit manifestă un interes tot mai crescut pentru domeniul de profil.

  Băncile alocă resurse considerabile pentru dezvoltarea activității pe acest segment de piață interesant și promițător, prin promovarea produselor și serviciilor specifice, formarea unor specialiști și deschiderea unor sucursale dedicate fondurilor europene.

  Potrivit datelor BankingNews.ro, cele mai active bănci pe finanțarea proiectelor derulate cu fonduri europene – BCR, CEC Bank, Banca Transilvania și UniCredit Bank – consemnează rezultate impresionante. Cele patru bănci au acordat până în prezent credite în valoare de 5 miliarde de euro pentru proiecte dezvoltate cu bani de Uniunea Europeană, finanțările din ultimul an însumând peste 820 milioane de euro. Dacă avem în vedere faptul că pe acest segment există și alte bănci cu rezultate notabile (n.r. – BRD, Raiffeisen Bank, Alpha Bank, Bancpost, EximBank, etc.) este de așteptat ca valoarea totală a împrumuturilor puse la dispoziția beneficiarilor de fonduri europene în ultimul an să se situeze în jurul unui miliard de euro.

  BCR a ajuns la finanțări de aproape 1,6 miliarde de euro pentru cele 1.700 de proiecte iar CEC Bank a acordat 30.000 de credite în valoare de aproape 1,4 miliarde de euro. Cititi integral pe bankingnews.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top