• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • 118113-jp-morgan-chase-bank-logoUn acţionar mărunt a forţat dis­cutarea unei propuneri de scindare a operaţiunilor la întâl­nirea anuală a Bank of America, după ce marile bănci universale au făcut profituri mult mai mici decât băncile de nișă. Acționarul inten­io­nea­ză să facă astfel de propuneri și la Citi şi JPMorgan.

  Inițiativa vine după ce anul trecut rezultatele financiare din sectorul bancar american şi european, cele mai puternice din lume, au fost nesatisfăcătoare pentru acționari. JPMorgan a oferit investitorilor în acţiuni un randament de doar 9,4%, însă cel mai bun din rândul „granzilor” de pe Wall Street. Citigroup, Bank of America, Barclays şi Deutsche Bank au oferit randamente de până la 5%, într-un an în care nu au fost evenimente negative majore în piață. În acord cu tendința din ultimii cinci ani, când randamentul mediu al acţiunilor celor cinci bănci universale a fost de 5%.

  Situaţia este mult diferită la băncile specializate. Randamentul mediu pe cinci ani al acţiunilor Wells Fargo, axată pe sectorul de retail, este de 12%. La Goldman Sachs, un colos orientat spre investiţii, indicatorul este de 11%.

  Modelul de bancă universală s-a stri­cat, iar unele bănci au realizat aceasta. UBS şi RBS s-au adaptat. Alţi ju­cători, precum Deutsche Bank şi Barclays, au făcut schimbări mai puţin radicale.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top