• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • piete emergenteIeşirile de capital de pe pieţele emergente s-au accelerat puternic, urcând către 1.000 miliarde de dolari în ultimele 13 luni, aproxi­mativ dublu faţă de nivelul înregistrat în timpul crizei financiare. Aceasta nu poate însemna decât un lucru: prăbuşirea încre­derii în economiile în curs de dezvoltare, scrie Fi­nancial Times.

  Ritmul susţinut al re­tragerilor de capital spo-reşte temerile că econo­miile emergente, care se confruntă cu încetinirea creşterii şi deprecierea monedelor, nu vor mai avea rolul de locomotive ale creşterii mondiale, devenind în schimb o frână. Analiştii spun că ritmul ieşirilor s-ar putea accelera în urma devalorizării monedei chineze în această lună şi a agitaţiei legate de aşteptata majorare a dobânzilor de politică monetară de către banca centrală americană.

  Ieşirile totale nete de capital din cele mai mari 19 economii emergente au atins 940,2 miliarde de dolari în decurs de 13 luni până la sfârşitul lunii iulie, aproape dublul celor 480 miliarde de dolari retrase de pe aceste pieţe în trei trimestre în timpul crizei financiare din 2008-2009, potrivit datelor NN Investment Partners, o bancă de investiţii.

  Citește articolul integral pe ZF.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top