• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • FOREX-EUROPE-USA- EURO-DOLLAR-ILLUSTRATIONÎn ciuda unei scăderi relative a leului față de moneda europeană în ultimele săptămâni, moneda națională rămâne stabilă față de euro. Cursul de schimb a dat frisoane celor care au credite în valută și în ultimele săptămâni, însă nu se întrevăd modificări majore pentru perioada următoare. Probleme vin mai degrabă din zona euro-dolar, unde ar putea avea loc schimbări în urma deciziilor Federal Reserve. Creșterea dobânzilor aferente dolarului, care înseamnă sfârșitul oficial al crizei din SUA, va avea un efect imediat asupra cursului euro/dolar, dar nu volatilitate ridicată.

  Economia României va încheia un an foarte bun, cu o creștere peste așteptări, apropiată de 4%, inflație ușor negativă și indicatori macro stabili. Ceea ce înseamnă că nici moneda națională nu are motive de îngrijorare în ceea ce privește evoluția, iar acest lucru este vizibil în cursul din prezent față de euro, potrivit analiștilor.

  Dacă în prima ședință a anului leul se situa la 4,4973 unități pe euro, în prezent a ajuns la 4,5 lei/euro, adică a stagnat, chiar dacă a depășit nivelul de 4,5 unități care poate fi considerat psihologic. Intervalul de variație de pe parcursul anului nu a depășit nici 3%, mult sub limita de 15% impusă de o eventuală adoptare a monedei euro peste câțiva ani.

  Articolul integral pe Capital.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top