• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bce

  Banca Centrală Europeană a ratificat  măsurile pentru acoperirea deficitului de capital al instituţiilor financiare care nu au trecut testele de stres derulate anul acesta, transmite Bloomberg.

  BCE a anunţat că sunt 25 de bănci care nu au trecut testele de stres, după o analiză amănunţită a calităţii activelor şi a capacităţii lor de a face faţă şocurilor şi stresului. Exemplele cele mai numeroase sunt în rândul băncilor italiene, cu nouă instituţii care nu au trecut testele, dar şi în rândul băncilor greceşti şi cipriote, cu câte trei instituţii din fiecare ţară. Urmează câte două bănci din Belgia şi Slovenia, urmate de câte o bancă din Franţa, Germania, Austria, Irlanda şi Portugalia.

  Băncile cu deficit de capital au avut la dispoziţie două săptămâni de la publicarea rezultatelor testelor de stres (26 octombrie) pentru a informa BCE cum intenţionează să-l acopere. Ulterior, aceleaşi bănci vor avea la dispoziţie nouă luni pentru a acoperi deficitul de capital.

  Sursa: Capital

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top