• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bce

  Banca Centrală Europeană (BCE) a demarat, în cursul săptămânii trecute, programul său de relaxare cantitativă prin achiziţionarea de obligaţiuni din sectorul public în valoare de 9,751 miliarde de euro, relatează Bloomberg.

  Potrivit cifrelor comunicate luni de BCE, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Twitter, la data de 13 martie 2013 achiziţiile de obligaţiuni garantate cu active ale BCE au ajuns la 3,75 miliarde de euro, iar achiziţiile de obligaţiuni acoperite au urcat până la 56,95 miliarde de euro.

  În data de 9 martie, Banca Centrală Europeană (BCE) a demarat mult aşteptatul program de relaxare cantitativă, în valoare de 1.100 de miliarde de euro, menit să redreseze economia zonei euro şi să evite riscul unei spirale deflaţioniste.

  Cifrele publicate luni de BCE arată că instituţia este pe cale să îndeplinească promisiunea preşedintelui Mario Draghi, potrivit căruia, până în luna septembrie 2016, BCE va face, lunar, achiziţii combinate de obligaţiuni suverane ale statelor din zona euro şi bonduri corporatiste de până la 60 de miliarde de euro, conform capital.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top