• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bce

  Banca Centrală Europeană a decis să ajute băncile să reia creditarea oferind un pachet extrem de generos pentru instituţiile care vor dori să acceseze aceste fonduri. Este vorba de un trilion de euro, sumă enormă, oferită băncilor pentru următorii patru ani , în ideea de a relua creditarea.
  Acești bani vor fi investiţi în economie, altfel băncile vor avea de plătit penalităţi. Banii sunt practic gratis, dobânda urmând a fi una simbolică, 0.25%.
  Italienii s-au arătat a fi cei mai interesaţi în a absorbi acești bani, băncile italiene dorind o sporire de fonduri.
  Urmează să vedem dacă acești bani vor ajunge și la români, și la ce costuri, știut fiind faptul că băncile străine, majoritare în România, practică dobânzi mult mai mari în România decît în ţările lor.
  Mai mult, procesul financiar pare a fi invers din cauza acţiunii de „deleveraging„, prin care băncile- mamă își retrag din România banii cu care au creditat la început subsidiarele.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to BCE dă bani ieftini băncilor pentru creditare, dar în România se întâmplă invers

  1. Especially, this is the superior small bit of jot down which has been uncover throughout the lengthy long term. Actually do even stop by my current web page.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top