• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • mdBanca Centrală Europeană va trebui să răspundă în fața Curții Europene de Justiție pentru programul de achiziție de obligațiuni guvernamentale derulat în 2012, cu scopul de a salva țările aflate în dificultate financiară la momentul respectiv.

  Un grup de circa 35.000 de cetățeni germani a inițiat o acțiune în acest sens, cu scopul declarat de a micșora puterea instituției și de a o împiedica să mai ia decizii care, în opinia lor, afectează interesele contribuabililor europeni.

  ”Banca Centrală Europeană cere de la Curtea Europeană de Justiție să legalizeze o extensie monstruoasă a mandatului său”, a declarat Peter Gauweiler, unul dintre cei care au inițiat acțiunea în justiție, pentru agenția de știri Reuters.

  Potrivit petenților, programul derulat în 2012 de BCE a avut ca rezultat pierderi pentru instituție și, prin urmare, pentru țările zonei euro, printre ele și Germania. Cumpărarea de obligațiuni a avut loc după ce Grecia intrase în incapacitate de plată, iar aceeași soartă amenința Portugalia, Irlanda, Spania și, pentru o scurtă perioadă, chiar și Italia.

  Un eventual succes al reclamanților la Curtea Europeană de Justiție nu va avea un efect palpabil, deoarece evenimentele reclamate au avut deja loc, însă ar putea bloca inițiative ulterioare, așa cum este infuzia de lichiditate către băncile din zona euro, pe care instituția condusă de Mario Draghi tocmai a început-o.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  6 Responses to BCE, dată în judecată de un grup de 35.000 de nemți

  1. crorkz linkz spune:

   URpMF1 I have been examinating out a few of your articles and i can state clever stuff. I will surely bookmark your site.

  2. If you enjoy retail therapy, don miss this shopping destination. You will find an exclusive collection of luxury outlets and elegant dining in an open air promenade. Some of the restaurants and stores include: Grand Lux Cafe, Barneys New York Outlet, Burberry Factory Outlet, Coach Factory, Crate and Barrel Outlet, Kate Spade, Max Mara Outlet, Neiman Marcus Last Call Clearance Center, Polo Ralph Lauren, Children Factory, among others. Cost: free

  3. tv amr spune:

   Not only a unhealthy post, did it get you numerous of time to think about it?

  4. we are fans spune:

   Sounds good. This is a useful and informative article. Thanks for sharing these records with us.

  5. click here spune:

   Whoa, this could extraordinary part of write up which I have encounter found in huge lengthy time. Do definitely consultation a good place.

  6. cristina spune:

   Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul „Info” la adresa de email: cristinabety05@gmail.com

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top