• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • banci_grecia_45678_18936200Cel de al treilea pachet de asistență financiară pentru Grecia ar putea fi mai mic de 86 de miliarde de euro, cât se estimase inițial, după ce testele de stres derulate de Banca Centrală Europeană (BCE) au arătat că sumele necesare recapitalizării creditorilor eleni sunt mai reduse, a anunțat un purtător de cuvânt al Mecanismului European de Stabilitate (ESM), citat de Reuters, preluată de Agerpres.

  Băncile din Grecia au nevoie de circa 14,4 miliarde de euro (15,9 miliarde de dolari), potrivit scenariului negativ al testelor de stres anunțate sâmbătă de BCE, și de aproximativ 4,4 miliarde de euro conform scenariului de bază.

  „Deficitul total de capital pentru băncile elene este mult sub nivelul de 25 miliarde de euro prevăzut în programul ESM pentru recapitalizarea creditorilor eleni. Aceste date arată că programul ESM a fost finanțat adecvat pentru acest scop și al treilea pachet de asistență financiară pentru Grecia va fi probabil mai mic decât s-a estimat inițial, respectiv 86 miliarde de euro”, a explicat purtătorul de cuvânt al ESM.

  Articolul integral pe Pagina Europeană.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top