• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • euro

  Banca Centrală Europeană (BCE) a achiziţionat obligaţiuni în valoare de 9,8 miliarde de euro (10,33 miliarde de dolari), cu scadenţa medie de nouă ani, în primele trei zile de la lansarea programului de relaxare cantitativă (QE), a anunţat joi Benoit Coeure, membru în Consiliul director al Băncii Centrale Europene, transmite MarketWatch.

  Preşedintele Băncii Central Europene, Mario Draghi, a anunţat recent achiziţii lunare combinate de obligaţiuni suverane ale statelor din zona euro şi bonduri corporatiste de până la 60 de miliarde de euro (65 miliarde de dolari), din 9 martie 2015 până în septembrie 2016.

  ‘Vom face asta într-un mod regulat, predictibil. Suntem în grafic cu obiectivele din martie’, a declarat Benoit Coeure la o conferinţă desfăşurată la Paris.

  Acesta a explicat că volatilitatea înregistrată recent pe pieţele valutare – în mod special deprecierea euro faţă de dolar – a fost cauzată de investitori, care învaţă cum funcţionează programul BCE. ‘Impactul va fi trecător’, a estimat oficialul BCE.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top