• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Mario DraghiȘeful Băncii Centrale Europene (BCR), Mario Draghi, dă asigurări că insituția pe care o conduce este gata să „utilizeze toate instrumentele disponibile” pentru a stimula creşterea preţurilor în zona euro.

  BCE a acționat deja în acestă zonă iar Draghi a subliniat că este nevoie de mai mult timp pentru a vedea rezultate.

  „Politicile noastre funcţionează, sunt eficiente. Au nevoie doar de timp pentru a-şi produce în întregime efectele”, a spus Draghi. De asemenea, preşedintele BCE a ţinut să sublinieze că măsuri agresive, de genul „bani din elicopter”, nici măcar nu au fost discutate la reuniunea de săptămâna aceasta.

  Draghi a răspuns criticilor venite din partea mai multor oficiali germani, subliniind că BCE îşi urmăreşte mandatul.

  „Mandatul nostru este stabilitatea preţurilor pentru întreaga zonă euro nu doar pentru Germania. Ne supunem legii şi nu politicienilor pentru că suntem independenţi”, a spus Draghi.

  BCE a decis, joi, să nu modifice dobânzile, după ce la ședința din luna martie le-a scăzut la un minim istoric în încercarea de a impulsiona inflația slabă din zona euro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top