• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bcrReprezentanții BCR ne-au trimis un punct de vedere legat de procesul pierdut în fața unui grup de angajați, în urma căruia banca era obligată să le plătească acestora salarii restante și să îi reangajeze pe posturile ocupate anterior.

  Potrivit băncii, angajații care au dat-o în judecată nu au fost concediați cu ocazia restructurării departamentului, ci pentru că ar fi lipsit de la program ”zile întregi”.

  Redăm mai jos poziția BCR:

  ”BCR va face apel la decizia Tribunalului Bucureşti, afirmand in continuare ca la baza concedierilor respectivilor angajati au stat motive disciplinare si nu reorganizarea departamentului unde acestia lucrau.

  – Cauza concedierilor a fost una disciplinară, salariaţii respectivi lipsind de la program zile întregi.

  – Restructurarea departamentului s-a facut la un an dupa ce acesti angajati au fost concediati

  – În singurul caz în care avem hotărârea redactată, instanţa a constat că salariatul se face vinovat de săvârşirea de abateri disciplinare, dar a considerat că sancţiunea a fost prea severă, aplicand sanctiunea reducerii salariului cu 10% pentru 3 luni.

  – BCR va respecta decizia instanţelor, oricare ar fi. In acelasi timp, considera ca absentele nemotivate sunt abateri disciplinare grave fata de care exista toleranta 0”

  După precizările BCR, nu putem să nu observăm că era vorba de un departament din cale afară de indisciplinat, mai ales pentru o bancă, dacă nu unul, ci mai mulți angajați obișnuiau să chiulească zile întregi de la locul de muncă.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to BCR, despre angajații care au dat-o în judecată: ”au lipsit de la program zile întregi”

  1. schultzy spune:

   Nu este adevarat ca au chiulit !!! S a „defectat” sistemul de pontajj si a aratat log uri cu chiuluri de zile intregi!! HA HA HA HA 🙂

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top