• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • dana demetrianÎn urma aplicării legii dării în plată, BCR, cea mai mare bancă din România după active, a anunțat modificări la politica de creditare în sectorul imobiliar.

  „Modificarea avansului la 35% este însoțită și de creșterea sumei minime care putea fi împrumutată de la 22.000 lei la 45.000 lei, dar și de scăderea perioadei maxime de rambursare a creditului de la 30 ani la 25 ani.

  Condițiile și caracteristicile pentru creditul Prima Casă nu vor suferi nicio modificare”, a precizat BCR într-un comunicat.

  BCR se alatura astfel celorlalte banci care au decis sa majore avansul in contextul publicarii legii darii in plata in Monitorul Oficial. Ultimele banci care au decis sa ia masuri sunt Alpha Bank si BRD.

  „Ne afăm într-un context economic în care prioritatea noastră, a tuturor, trebuie să rămână stabilitatea României prin atragerea permanentă de capital și prin creșterea resurselor de dezvoltare, iar băncile au rolul de a susține producerea de valoare în societate, însă la fel ca întreaga societate, nu pot evolua într-un cadru care restrânge capacitatea de valorificare a potențialul de susținere. BCR va monitoriza îndeaproape piața și impactul legislației în vederea ajustării adecvate a politicilor de creditare”, a declarat Dana Demetrian, Vicepreședite Retail&Private Banking la BCR.

  Alte banci care au ales sa majoreze avansul cerut clientilor la contractarea unui credit sunt Raiffeisen, Bancpost, Banca Romaneasca, Intesa San Paolo si Garanti Bank, potrivit Wall-Street.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top