• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bcr

  BCR, cea mai mare bancă din România, a trecut anul trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 2,8 miliarde lei (630 milioane euro), după ce în 2013 atinsese un profit de 600 milioane lei, în condiţiile constituirii unor provizioane de 4,4 miliarde lei pentru curăţarea bilanţului de neperformante.

  BCR şi-a redus cu un sfert volumul total de credite neperformante, conform angajamentului de a accelera soluţionarea portofoliului istoric de credite cu probleme. Ne asumăm complet impactul asupra profitabilităţii pe termen scurt, considerând că reducerea creditelor neperformante este vitală pentru restabilirea creşterii creditării şi a performanţei financiare. BCR beneficiază de o capitalizare robustă, care permite băncii să absoarbă cu uşurinţă restructurarea bilanţului şi să susţină mai departe o creştere sustenabilă pe toate liniile de afaceri”, a declarat într-un comunicat Adriana Jankovicova, vcepreşedinte financiar al băncii.

  BCR a accelerat reducerea volumului de credite neperformante şi a vândut pachete de două miliarde lei, astfel că nivelul finanţărilor neperformante a scăzut cu 24% faţă de anul anterior.

  Astfel, costurile nete cu provizioanele s-au apreciat cu 110,7%, la 4,44 miliarde lei (999 milioane euro), faţă de nivelul de 2,1 miliarde lei (476,9 milioane euro) în 2013, în contextul vânzărilor de active, efectuării de operaţiuni de derecunoaştere şi a implementării unor noi parametri de risc.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top