• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • sergiu-manea-va-fi-noul-ceo-al-bcr_size9BCR, controlată de austriecii de la Erste Bank, a înregistrat un profit net de 70,2 milioane de euro în primul trimestru din acest an.

  Banca a reușit să-și reducă în continuare rata de credite neperformante la 19,5% (25,6% martie 2015) și să acorde împrumuturi noi pentru persoane fizice și companii.

  În activitatea bancară retail, performanţa ridicată a reţelei de sucursale a generat volume noi de credite în monedă locala în valoare totala de 1,10 miliarde lei, înregistrându-se vânzari solide de credite garantate şi negarantate, in pofida faptului ca programul Prima Casa a încetinit ca urmare a epuizării plafonului de garantare alocat, arată banca într-un comunicat.

  Pe segmentul de finanţări corporate, noile volume de credite adăugate în bilanț s-au ridicat la 0,9 miliarde lei, susținute de o creștere cu doua cifre de la an la an în activitatea de finanțare a companiilor mari.

  „Poziția BCR este puternică, reflectând soliditatea bilanțului său. Capitalul și lichiditatea pe care le deținem, ne permit să finanțăm susținut și totodată cu discernământ, gospodăriile și economia în ansamblu. În același timp, contextul curent, incluzând cadrul legislativ, generează o serie de provocări ale căror efecte nu pot fi minimalizate. Ne dorim să putem avea succes financiar, alături de clienții noștri, într-o țară a cărei prosperitate se bazează pe reguli simple și clare”, a spus Sergiu Manea, CEO al BCR, potrivit unui comunicat.

  La depozite, banca a înregistrat o scădere de 1,9% până la 9.3 miliarde de euro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top