• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • "sergiu manea bcr"

  BCR respinge suspiciunile de spalare de bani care au fost formulate de judecatori si spune ca este vorba de o plangere formulata „cu rea-credinta”de o firma care a incasat necuvenit un milion de euro de la banca.

  Astfel, Curtea de Apel Bucuresti a solicitat DIICOT aceste verificari in legatura cu dobandirea unor imobile din Snagov si Poiana Brasov.

  Potrivit deciziei, Curtea de Apel Bucuresti ”admite plangerea impotriva ordonantei nr.680/P/2015 din 27.01.2016 si trimite cauza Directiei Nationale Anticoruptie in vederea completarii urmaririi penale. In baza art.267 Cp, sesizeaza organul de urmarire penala in privinta efectuarii unor verificari privind potentialele infractiuni de spalare a banilor (…) de catre Banca Comerciala Romana SA, constand in dobandirea imobilelor active situate in satul Tancabesti, comuna Snagov, judetul Ilfov (…) si respectiv a activului Silver Mountain situat in Poiana Brasov”.

  Cazul are la baza un credit acordat, in 2007, de BCR in valoare de aproximativ 80 de milioane de euro unei firme pentru dezvoltarea unui ansamblu imobiliar in Poiana Brasov.

  Firma respectiva a intrat insa in faliment, iar activele au fost scoase la vanzare de catre lichidatorul desemnat in acest caz, respectiv Euro Insol SPRL, condusa de Remus Borza. Firma avea in proprietate mai multe loturi de teren in localitatea Tancabesti, judetul Ilfov si complexul turistic Silver Mountain din Poiana Brasov. Astfel, BCR (care detinea 90% din totalul creantelor asupra firmei falimentare) a preluat activele acesteia.

  Ulterior, o alta societate specializata in insolventa a depus la DNA o sesizare in legatura cu suspiciuni de coruptie care il priveau pe Remus Borza si Euro Insol SPRL, in legatura cu acea licitatie de lichidare.

  La vremea respectiva, DNA a decis clasarea dosarului, insa societatea de insolventa a atacat decizia la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care a dispus ca DNA si DIICOT sa cerceteze acest caz. In plus, judecatorii au mai hotarat ca DNA si DIICOT sa cerceteze, fiecare pe competentele lor, daca BCR a savarsit infractiunea de spalare de bani.

  ”Mentionarea sintagmei de „spalare de bani” reflecta o plangere facuta cu rea credinta de catre un denuntator implicat in cauza (Insolvency Recovery Solutions SRL), care a incasat nejustificat de la BCR aproximativ un milion de euro, in calitate de proprietar al unei creante reprezentand onorariu executor judecatoresc. BCR s-a aflat intr-un litigiu cu denuntatorul, iar contestatia bancii a fost admisa definitiv, cel in cauza avand de restituit bancii suma incasata nejustificat, precum s-a aratat mai sus”, se arata in raspunsul transmis de oficialii BCR cu privire la informatiile vehiculate in spatiul public, potrivit conso.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top