• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • unicredit_bcr_piraeusVânzările de portofolii de credite neperformante au făcut din România cea mai activă piață din Europa Centrală și de Est la acest capitol, iar această tendință va continua și anul acesta, potrivit studiului Deloitte Deleveraging Europe 2015-2016.

  Vânzările de credite neperformate în România se ridicau la 2,5 miliarde de euro la finalul anului trecut, incluzând aici și tranzacții în derulare.

  „Dacă comparăm volumul creditelor neperformante (‘NPL’) tranzacționate în România în ultimii doi ani cu celelalte țări din regiune, putem spune cu certitudine că România se numără printre cele mai active țări din regiune’, a subliniat Radu Dumitrescu, directorul de consultanță financiară la Deloitte România.

  Studiul Deloitte mai arată că, în 2015, cei mai activi cumpărători din CEE au fost Deutsche Bank, Kredyt Inkaso, Kruk și APS. Pe de altă parte, printre cei mai activi vânzători s-au numărat BCR, Unicredit Țiriac Bank (România) și Piraeus România.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top