• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Tomas__SpurnyBanca Comercială Română (BCR), membră a grupului austriac Erste, intenționează să scoată la vânzare un pachet de credite neperformante în valoare de circa 1-1,5 miliarde de euro, anunță zf.ro. Având în vedere că BCR este cea mai mare bancă din România, iar pachetul de credite scos la vânzare este cel mai mare de până acum, cesionarea acestor contracte ar putea să fie afacerea anului în domeniul bancar.

  Operațiunea poartă numele de cod „Neptun“ și, potrivit unor surse din piață, va include și preluarea diviziei care se ocupă de aceste credite, cu aproximativ 450 de angajați. Până la publicarea materialului reprezentanții băncii nu au putut fi contactați pentru detalii.

  Având în vedere alte tranzacții similare din piață, în care neperformantele s-au vândut cu circa 10% din valoarea nominală, acest pachet ar putea fi cedat contra unei sume de cel puțin 100 de milioane de euro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top