• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Banca Europeană de Investiții (BEI) a acordat finanțări și servicii de consiliere în valoare de peste 13 miliarde de euro pentru România în 25 de prezență pe piața locală.

  În cadrul împrumuturilor acordate de Grupul BEI în România, cele destinate sectorului transporturilor au avut cea mai mare pondere (42%, respectiv 5,4 miliarde de euro). Acestea au vizat reabilitarea și modernizarea rețelelor de căi ferate, drumuri și autostrăzi, precum și transportul urban durabil, respectiv metroul bucureștean.

  Pe locul doi s-a situat finanțarea pe termen lung pentru IMM-uri și întreprinderi de dimensiune intermediară (21%, respectiv 2 miliarde de euro), urmată de proiectele energetice (8%, respectiv 1 miliard de euro). Între acestea se numără construirea parcului eolian de la Fântânele (200 de milioane de euro) și a unei centrale electrice pe bază de gaze naturale în apropiere de Ploiești (200 de milioane de euro). De asemenea, BEI a aprobat 480 de milioane de euro pentru îmbunătățirea eficienței energetice în clădirile de locuințe din București. În fine, s-au acordat 143 de milioane de euro pentru reabilitarea unor unități de învățământ primar și secundar din toată țara.

  România este țara din sud-estul Europei care a primit cele mai multe fonduri din partea Grupului BEI, fiind urmată de Croația și Bulgaria, fiecare dintre acestea primind în jur de 5 miliarde de euro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top