• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • BEIBanca Europeană pentru Investiții (BEI) a semnat vineri trei contracte, cu Ministerul Finanțelor Publice, cu Ministerul Fondurilor Europene și cu Agenția Națională de Achiziții Publice, prin care acordă României o finanțare în valoare de 360 milioane de euro pentru proiecte prioritare în cadrul Programelor Operaționale ale Uniunii Europene din perioada 2014 – 2020.

  Acești bani vor fi folosiți pentru acoperirea parțială a cheltuielilor efectuate de la bugetul de stat în contul contribuției naționale la investițiile orientate către creștere din perioada de programare UE 2014 — 2020, în cadrul Programelor Operaționale Competitivitate, Capital Uman și anumite axe prioritare din Infrastructură Mare, conform Agerpres.

  Contractul de finanțare a fost semnat de vicepreședintele BEI, Cristian Popa, și de ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

  „Acesta este un acord-cadru care are dimensiuni europene, întrucât, după criza financiară, căderea importantă s-a resimțit la nivelul statelor membre UE. Acest acord va permite României să beneficieze de programe, care să ducă la creșterea Produsului Intern Brut”, a declarat Cristian Popa, după semnarea contractului.

  Potrivit acestuia, dacă proiectele vor fi de calitate, vor exista și bani pentru finanțarea lor.

  „Aud mereu că nu există finanțare pentru proiecte, dar vă asigur că aceasta este cea mai mică dintre probleme. Proiectele trebuie să fie multe și trebuie să fie bune. Insist că este vorba de calitatea proiectelor care determină BEI să demareze și să continue cu succes o colaborare”, a continuat Popa.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top