• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • volksbankMisiunea lui Benoit Catel a fost una de commando bancar având în vedere faptul că Volksbank are foarte multe credite imobiliare neperformante. După ce a avut la cârmă doi saxoni, pe Schreiner şi Lurf, austriecii s-au gândit că tot mai bine este să aducă un francez.

  UPDATE. Benoit Catel va fi înlocuit probabil chiar în această lună de Andrei Dudoiu, vicepereşedintele de la Banca Transilvania, la conducerea Volksbank. Francezul şi-a terminat misiunea de commando bancar pe care i-a încredinţat-o acţionariatul austriac, de a gestiona o bancă scoasă la vânzare.
  Achiziţionarea Volksbank de către Banca Transilvania a l-a scutit pe Catel de uriaşa povară a cosmetizării bilanţurilor. Francezul s-a aflat la finalul acestui an în faţa unui situaţii fără precedent pentru bancă: prima decizie definitivă, nefavorabilă, a unui tribunal în cazul creditelor în franci elveţieni.

  Cazul Costache a făcut un tam-tam care a pus în gardă banca cu cel mai mare portofoliu de astfel de credite. Au urmat zvonurile privind o eventuală ofertă a băncii pentru clienţi de conversie la un curs convenabil.

  O mişcare pregătită probabil la sediul central din Austria a luat prin surprindere tot sistemul bancar.

  Volksbank România a fost pasată cu tot cu creditele CHF singurei bănci care a acceptat acest deal, Banca Transilvania.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top