• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • banci_grecia_45678_18936200Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va participa la recapitalizarea sectorului bancar din Grecia, achiziţionând acţiuni în principalele bănci – Alpha, Eurobank, National Bank of Greece şi Piraeus – în valoare de până la 250 milioane de euro, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

  ‘BERD este pregătită să investească în toate cele patru mari bănci elene, fiind decisă să cheltuiască 80 milioane de euro pentru fiecare creditor, deşi plafonul de 250 milioane de euro arată că sumele cheltuite pentru fiecare bancă nu vor fi egale’, susţin sursele. În acest an, Grecia a devenit al doilea stat membru al zonei euro, după Cipru, care beneficiază de investiţiile BERD, instituţie care a fost înfiinţată în ideea de a ajuta la dezvoltarea economiei de piaţă şi a democraţiei în cele 27 de state foste comuniste din Europa de Est.

  Anul trecut, BERD a preluat o participaţie de 5% la Bank of Cyprus, în cadrul unei majorări de capital în valoare de un miliard de euro, iar analiştii se întreabă dacă BERD va face un lucru similar şi în Grecia. În ultimii ani, BERD şi-a extins aria de operaţiuni prin includerea unor părţi din Africa de Nord şi Asia Centrală, iar în acest an acţionarii băncii au dat undă verde pentru ca BERD să poată derula proiecte şi în Grecia.

  Articolul integral pe Economica.net.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top