• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Darius ValcovMinisterul Finanțelor Publice va simplifica regulile pentru conducerea evidenței contabile în partidă simplă de către persoanele fizice care desfășoară activități în scopul realizării de venituri, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Finanțelor Publice, publicat în data de 30 decembrie și citat de Agerpres.

  Proiectul prevede simplificarea Registrului-inventar, prin menținerea a trei coloane din cele 10 prevăzute de reglementările actuale, eliminarea obligației parafării celor două registre contabile obligatorii la structura fiscală teritorială (pentru similitudine cu operatorii economici persoane juridice), iar nomenclatorul principalelor documente financiar-contabile utilizate de persoanele fizice va cuprinde un număr mai mic de formulare — 10, comparativ cu reglementarea actuală care prevede 15 formulare.

  De asemenea, termenul legal de păstrare a documentelor justificative utilizate de persoanele fizice care utilizează contabilitatea în partidă simplă va fi redus de la 10 ani la cinci ani, cu unele excepții.

  Reglementările privind contabilitatea în partidă simplă se aplică de către persoanele fizice al căror venit net anual este determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitate, și este obținut din cedarea folosinței bunurilor, activități agricole, silvicultură și piscicultură, precum și din activități independente — activități economice (PFA, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale), profesii libere (medici, avocați, notari, auditori financiari, consultanți fiscali, experți contabili, arhitecți), drepturi de proprietate intelectuală (dacă optează pentru determinarea venitului net în sistem real).

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top