• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Biroul de Credit

  4:37 pm, 12 decembrie 2014 • de Niciun comentariu

  Biroul de CreditBiroul de Credit a fost înființat de mai multe bănci în anul 2003, iar scopul său principal este să stocheze date referitoare la clienții băncilor, cu accentul pe clienții cu întârzieri la plată.

  Datele stocate de Biroul de Credit se referă în principal la întârzieri mai mari de 30 de zile ale debitorilor, fraudulenți (persoanele condamnate definitiv sau irevocabil de instanțele de judecată pentru infracțiuni în relația directă cu o bancă sau un IFN, respectiv cele sancționate contravențional pentru așa ceva) și declarații cu inadvertențe. De asemenea, o parte a participanților raportează și informații pozitive referitoare la clienții cu credite.

  Este important de reținut că nicio bancă nu raportează la Biroul de Credit întârzieri mai mici de 30 de zile, chiar dacă angajații acestora amenință de multe ori clienții cu asemenea măsuri. De asemenea, nu sunt raportate datorii mai mici de 10 lei.

  Datele sunt păstrate de Biroul de Credit timp de patru ani de la ultima înregistrare.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top