• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • isarescu

  Plăţile cu monedă virtuală prezintă potenţiale riscuri pentru sistemul financiar pe fondul lipsei reglementării şi a supravegherii, legate şi de spălarea banilor sau lipsa unei securităţi adecvate, potrivit unui raport al Băncii Centrale Europene (BCE), iar BNR va monitoriza evoluţia acestor scheme.

  BCE relevă în raport că printre riscurile pe care le prezintă utilizarea schemelor de monedă virtuală ca modalitate alternativă de plată, precum Bitcoin, se mai numără finanţarea terorismului şi volatilitatea preţului, se arată într-un comunicat al Băncii Naţionale a României.

  „Schemele de monedă virtuală, precum Bitcoin, nu reprezintă una din formele de bani definite în documentele economice de specialitate, iar din punct de vedere legal nu se constituie nici în monede virtuale sau valută. Cu toate acestea, în anumite situaţii de plată, schemele de monedă virtuală pot înlocui bancnote şi monede, precum şi bani scriptici şi monede electronice”, potrivit raportului BCE.

  Instituţia bancară europeană atrage atenţia asupra riscurilor potenţiale care decurg din utilizarea schemelor de monedă virtuală, menţionând că materializarea acestor riscuri depinde, pentru fiecare stat în parte, de cantitatea de monede virtuale emise, de gradul de conexiune cu economia reală (inclusiv prin intermediul instituţiilor monitorizate care folosesc scheme de monedă virtuală), de volumul schimburilor şi de gradul de acceptare în rândul utilizatorilor.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top