• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • vdasc

  Virgil Dăscălescu, şef serviciu la Direcţia Stabilitate Financiară a BNR, a aprobat faptul că sunt mai mult de  75.412 debitorii CHF, număr anunţat oficial de BNR, dacă se iau în considerare creditele neperformante scoase în afara bilanţurilor şi cele externalizate sau vândute.

  „Rata creditelor neperformante pe franci elveţieni este mult mai mare decât cea pe euro, însă nu vă pot da cifrele acum. Dar simpla prezentare a ratei creditelor neperformante la momentul actual nu spune întregul adevăr pentru că în cursul anului 2013 şi în 2014 s-a procedat la scoaterea în afara bilanţului a creditelor neperformante şi atunci stocul rămas nu reflectă întreaga realitate. Pe de altă parte, au avut loc vânzări masive de credite în franci elveţieni”, a afirmat Dăscălescu, şeful Serviciului Riscuri Macroprudenţiale din cadrul Direcţiei Stabilitate Financiară a BNR, după o conferinţă pe tema stabilităţii financiare.

  Dăscălescu a spus că cifra de 75.000 este corectă, dar cuprinde doar debitorii aflaţi în bilanţurile băncilor numărul crescând dacă sunt luate în calcul şi creditele externalizate.

  „Nu, cifra este corectă, sunt 75.000 de debitori. Cifra se referă la debitorii aflaţi în bilanţurile instituţiilor de credit din România. (…) Deci sunt mai mulţi dacă avem în vedere creditele externalizate, da”, a spus Dăscălescu.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to BNR admite că sunt peste 75.000 de debitori în franci

  1. Andrei spune:

   Nu numai conducere toti angazatii din BNR sunt idioti.

  2. lache spune:

   astia nu sunt in stare sa i numere oualelel lui nastase dar ne povestesc de creidtele din sistem, cand nu sunt multi si sunt neimportanti cand sunt cam multi si destabilizam sistemul, functionari de stat clasici cu toate calitatile

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top